Fengye College Center
خانه / مهاجرت / دانشجویان سرخورده و تغییرات جنجالی برنامه‌های مهاجرتی کبک

دانشجویان سرخورده و تغییرات جنجالی برنامه‌های مهاجرتی کبک

معصومه علی‌محمدی|

آخرین تغییرات در برنامه تجربه کبک (PEQ)

اداره مهاجرت کبک، روز 31 اکتبر شرایط جدید درخواست اقامت دائم را برای دانشجویان خارجی و افرادی که دارای سابقه کار در این استان هستند، رسماً اعلام کرد. این تغییرات از ابتدای ماه نوامبر به مرحله اجرا درآمد.

اولین تغییر اساسی دراین برنامه،  ارائه لیست رشته‌های مورد نیاز برای فارغ التحصیلان خارجی و همچنین اعلام لیست مشاغل مورد نیاز برای متقاضیانی که از طریق تجربه و سابقه کار در کبک علاقه‌مند به درخواست اقامت در این استان می‌باشند، است.

Aviron
Elite College

 

مدت زمان لازم برای سابقه کار نیز بنا به کد رشته تحصیلی متغییر است. افرادی که کد حرفه‌شان در گروه‌های 0، A و B است،‌ می‌بایست به هنگام درخواست حداقل 12 ماه سابقه کار تمام وقت ارائه دهند. و افرادی که در گروه‌های C  و D هستند،‌ می‌بایست 18 ماه سابقه کاری ارائه دهند.

دانشجویان خارجی نیز تنها زمانی که رشته تحصیلی‌شان در لیست رشته‌های مورد نیاز باشند، واجد شرایط درخواست اقامت دائم پس از اتمام مقطع تحصیلی خواهند بود.

بنا به اظهارات مقامات کبک، این تغییرات با هدف پاسخ‌گویی به نیاز بازار کار این استان و نیز تسهیل در همگام‌سازی کامل متقاضیان با جامعه فرانسه زبان کبک، ایجاد شده است.

نکته مهم این است که این تغییرات جدید، شامل تمامی افرادی که قبل از این تغییرات درخواست خود را ارسال اما تاکنون موفق به دریافت سی اس کیو از کبک و یا گواهی گزینش استان نشده‌اند، نیز‌ می‌شود.

1- فارغ التحصیلان در کبک:

ازاول نوامبر 2019،  مقاطع تحصیلی مورد تاییده اداره مهاجرت کبک  به شرح زیر می‌باشند:

  • لیسانس
  • فوق لیسانس
  • دکترا
  • دیپلم کالج (DEC) – رشته فنی
  • دیپلم فنی، (DEP ) با و یا بدون تخصص حرفه‌ای، حداقل 900 ساعته
  • AVS ( و یا ASP)، حداقل 900  ساعته
  • ACS  ( و یا AEC )، حداقل 900 ساعته

* لازم به‌ذکر است علاوه بر تکمیل مقاطع  فوق، رشته تحصیلی متقاضی مهاجرت‌ می‌بایست در لیست رشته‌های مورد نیاز استان باشد.

*دوره‌های تحصیلی بالغ بر 1800 ساعت،  گذراندن  حداقل 900 ساعت تحصیل به صورت تمام وقت در کبک، و همچنین  حداقل اقامت برای نیمی از دوره تحصیلی در این استان الزامی است.

*دوره هایی که بین 900 تا 1800 ساعت است، متقاضیان‌ می‌بایست پس از اتمام تحصیل، مرتبط با رشته تحصیلی‌شان، حداقل 6 ماه سابقه کار تمام وقت در استان کبک داشته باشند.

2- نیروی کار خارجی با مجوز موقت کار:

از اول نوامبر 2019، خارجیانی که دارای تجربه کار با ویزای موقت کاری می‌باشند، نیز تحت شرایط خاص، زیر می‌توانند واجد شرایط درخواست اقامت تحت برنامه  PEQ باشند:

  • حرفه کاریشان در لیست مشاغل مورد نیاز کبک باشد. این لیست مطابق با نیاز فعلی بازار کار کبک تهیه شده است.
  • چنانچه کد حرفه کاریشان در هر یک از گروه‌های 0 ، A و B باشد، حداقل 12 ماه در 24 ماه  قبل از ارسال درخواست، دارای سابقه کار تمام وقت بوده باشند.
  • چنانچه کد حرفه کاریشان در هر یک از گروه‌های C و D باشد، حداقل 18 ماه در 24 ماه  قبل از ارسال درخواست، دارای سابقه کار تمام وقت بوده باشند.
  • برای مشاغلی که نیاز به مجوز فعالیت در استان است، الزامات قانونی را به درستی رعایت کرده باشند.

3- آگاهی و دانش زبان فرانسه:

از ابتدی ژانویه 2020، الزامات زبان، هر دو گروه متقاضیان برنامه PEQ، به قرار زیر تغییر خواهد کرد:

متقاضیان برای نشان دادن مهارت زبان فرانسه سه گزینه دارند:

  • ارائه نمره زبان فرانسه آزمون‌های استاندارد مورد تایید استان
  • رعایت الزامات تعیین شده برای زبان فرانسه توسط ارگانها و یا سندیکاهای حرفه برای صدور مجوزهای حرفه‌‌ای در کبک
  • تکمیل حداقل 3 سال تحصیل تمام وقت به زبان فرانسه در مقطع متوسطه و یا پس از اخذ دیپلم متوسطه

یکی از تغییرات اساسی دیگر که در گذشته جزء الزامات درخواست اقامت کبک نبود، مربوط به متقاضیانی متاهل است که از این پس، همسر متقاضی نیز ملزم به ارائه و اثبات دانش فرانسه است. به طور کلی هر دو نفر‌ می‌بایست سطح متوسطه بالا و یا همان CLB7 و یا 8 مطابق با شاخص زبان کبک، را هنگام درخواست اقامت ارائه دهند.

لازم به ذکر است که سابقه کار در هر یک از مشاغل مورد تایید اداره مهاجرت برای اخذ اقامت از طریق شاخص تجربه داران کبک، تحت برنامه PEQ  نیستند:

  • سرویس‌های دادن وام روی حقوق،
  • سرویس‌های نقد کردن چک
  • تولید، توزیع، فروش محصولاتی پورنگرافی و بهره‌برداری جنسی و یا خدمات مرتبط با این صنعت
  • خویش‌فرمایان و مدیرانی که خود صاحب و یا سهامدار کسب و کار و یا شرکت تجاری هستند.

4- اخذ گواهی‌نامه آگاهی از ارزش‌های کبک بنا بر منشور حقوق بشر و آزادی در این استان:

از آغاز ژانویه 2020، شرط جدید دیگری برای بررسی فایل‌های درخواست اقامت دائم کبک، اعمال خواهد شد و آن آزمون منشور ارزش‌های کبک‌ می‌باشد، که با هدف همگام‌سازی بهتر متقاضیان با جامعه کبک، ارائه خواهد شد.

براساس قانون جدید، کلیه برنامه‌های مهاجرتی کبک (نیروی متخصص، تجربه کار، خویش فرمایی، کارفرمایی و‌‌ سرمایه‌گذاری و…) متقاضی  وتمامی افراد خانواده وابسته و همراه متقاضی که شامل : متقاضی، همسر و هر یک از فرزندان بالای 18 سال، ملزم به شرکت در این آزمون خواهند بود. کبک اعلام نمود افراد بالای 18 سال که دارای شرایط پزشکی هستند، و شرایط آنها سبب ممانعت از اخذ این گواهی‌ می‌شود، از این آزمون معاف خواهند بود.

سهمیه گزینش برنامه متخصصین کبک افزایش یافت

بنا به اظهارات مقامات اداره مهاجرت کبک، این استان قصد دارد برای سال 2020 با صدور 24 هزار و 700 گواهی منتخب استانی، 44 هزار و 500 مهاجر جدید بگیرد. به طوریکه 59 درصد این سهمیه گزینش را متقاضیان برنامه‌های مهاجرتی اقتصادی تشکیل می‌دهند.

وزیر مهاجرت کبک، ضمن اعلام این خبر اظهار داشت به منظور برآورده شدن نیاز بازار کار کبک، با توجه به ظرفیت پذیرش مهاجرتی و همگام‌سازی آنها، برای سال 2020 این تعداد مهاجر را خواهیم پذیرفت.

سهمیه 41 هزار و 800 سهمیه گزینش سال 2020 به میزان 2 هزار و 700 نفر افزایش یافت. این افزایش به دنبال تعهدات اعلام شده توسط حزب ائتلاف  در زمینه افزایش سهمیه، به صورت تدریجی برای جبران کاهش 20 درصد در بدو به قدرت رسیدن این حزب صورت گرفته است.

وزیر مهاجرت کبک، همچنین اعلام کرد میزان مهاجرت در این استان تا سال 2022 به 50 هزار مهاجر یعنی همان رقمی که در سال 2018 وجود داشت، خواهد رسید.

حزب ائتلاف اعتقاد دارد که همه این اقدامات را در راستای همگام‌سازی درست مهاجران با جامعه فرانسه‌زبان و نیز بازار کار انجام داده است.

پذیرش حداکثر 22 هزار نیروی متخصص در سال 2020:

  • بنا به برنامه‌ریزی‌های انجام شده، بین 25 هزارو 500 تا 26 هزار و 300 پذیرش جدید برای برنامه‌های مهاجرتی اقتصادی برنامه‌ریزی شده است که از این تعداد 22 هزار متقاضی نیروی متخصص خواهند بود.
  • حداکثر 3 هزار و 600 پذیرش تحت برنامه‌های مهاجرتی سرمایه‌گذاری خواهد بود که شامل برنامه‌های کارآفرینی و خویش فرمایی‌ می‌باشد.
  • حداکثر 700 پذیرش نیز تحت برنامه‌های «گروه‌های دیگر اقتصادی» مانند پرستاران خانگی خواهد بود.
  • 18 هزار و 200 مهاجر جدید دیگر نیز از طریق برنامه‌های اسپانسری، پناهندگی و برنامه‌های دیگر پذیرفته خواهند شد.

اهداف  سهمیه صدور گواهی منتخب استانی کبک در سال 2020:

بنا بر توافق انجام شده بین استان کبک و دولت فدرال، کبک این قدرت را دارد که کلیه مهاجران اقتصادی و برخی از گروه پناهندگان را مورد بررسی و انتخاب قرار دهد. و کسانی که از این طریق مورد پذیرش قرار‌ می‌گیرند و موفق به کسب گواهی منتخب استانی‌ می‌شوند، سپس‌ می‌بایست برای دولت فدرال و اخذ اقامت دائم اقدام کنند.

کبک اعلام کرده است که 71 درصد از مجموع پذیرفته‌شد‌گان این استان‌ می‌بایست از طریق خود استان منتخب شوند. جدول زیر تقسیم‌بندی گزینش از طریق برنامه‌های مختلف مهاجرتی استان کبک را به نمایش‌ می‌گذارد:

2020 Selection certificate target

Category

12,500 to 15,000

Skilled Workers

2,100 to 2,800

Business people

600 to 800

Other economic categorie

4,500 to 5,500

(Refugees (overseas

400 to 600

Other immigrants

 

سهمیه جدید برنامه‌های کارفرمایی و خویش‌فرمایی کبک اعلام شد

برنامه مهاجرت سرمایه‌گذاری کبک، که برای سرمایه‌گذاران این امکان را فراهم‌ می‌کرد تا با‌‌ سرمایه‌گذاری 1.2 میلیون دلاری به اقامت کانادا دست بیابند، از روز اول نوامبر 2019  تا جولای 2020 به حالت تعلیق درآمد.

وزیر مهاجرت کبک، ضمن اعلام این خبر، اظهار داشت در حال حاضر حدود 20 هزار درخواست تحت این برنامه در حال بررسی هستند و اداره مهاجرت تصمیم دارد با تعلیق این برنامه از فرصت استفاده کرده و برنامه را به‌طور دقیق مورد بازبینی قرار دهد.

منتقدان این برنامه اعتقاد دارند که این برنامه به ثروتمندان کمک‌ می‌کند درواقع اقامت دائم کانادا را خریداری کنند و این درحالیست که موافقان این برنامه معتقدند حمایت مالی و انتقال سرمایه این متقاضیان در کبک بسیار برای اقتصاد این استان مفید است.

به منظور ارسال درخواست تحت برنامه‌‌ سرمایه‌گذاری کبک، متقاضیان برای مدت 5 سال مبلغ 1.2 میلیون دلار سپرده بدون بهره‌ می‌گذاشتند.

به منظور واجد شرایط شدن در این برنامه سرمایه‌گذاران‌ می‌بایست حداقل 2 میلیون دلار دارای خالص مشروع داشته و نیز در طی 5 سال گذشته پیش از ارسال درخواست، حداقل 2 سال سابقه مدیریت‌ می‌داشتند.

دولت کبک همچنین اعلام کرد سهمیه جدیدی برای برنامه‌های خویش فرمایی و کارفرمایی برای کسانی که دارای دانش بالای زبان فرانسه نیستند، اعلام کرده است؛ اما برای متقاضیانی که در سطح متوسط بالا در مهارت شنیداری وگفتاری فرانسه مهارت دارند، سهمیه‌‌ای و زمان درخواست محدودی برای متقاضیان کارآفرینی و خویش‌فرمایی و یا‌‌ سرمایه‌گذاری مطرح نیست.

کبک

 

این صفحه توسط موسسه مهاجرتی آی.سی.پی ICP Immigration حمایت شده است.

 

  • تماس با نویسنده: معصومه علی محمدی، مشاور رسمی مهاجرت.

با او می‌توانید از طریق ایمیل  info@icpimmigration.com  و وبسایت www.icpimmigration.com  در تماس باشید.

نویسنده: هفته

مطلب پیشنهادی:

Simon Jolin-Barrette

وزیر کابینه لوگو به خاطر طرح مناقشه انگیز مهاجرت معذرت‌خواهی کرد | وزیر اول استان کبک: به ژولی بارت اعتماد دارم

سیمون ژولن بارت وزیر مهاجرت کبک به اشتباه خود در پرونده پرهیاهو و نافرجام اصلاح مقررات مهاجرت اذعان کرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *