16جولای2018

04 آبان 1396 نوشته شده توسط 

مهاجرت برای دانشجویان

P20-Canadian-Citizenship-news-for-International-studentsمعصومه علی‌محمدی
انجمن دانشجویان ایرانی دانشگاه مونترال با همکاری موسسه مهاجرتی آی‌سی‌پی کارگاهی یک‌روزه درزمینهٔ برنامه‌های مهاجرتی کبک برای دانشجویان در محل دانشگاه پلی‌تکنیک برگزار کرد. متن زیر خلاصه‌ای از مباحث مطرح‌شده در این کارگاه است که به‌منظور اطلاع‌رسانی به افرادی که موفق به شرکت در این کارگاه نشده‌اند تهیه‌شده است.
دارندگان ویزای تحصیلی در کبک به یکی از دو روش زیر می‌توانند واجد شرایط درخواست اقامت دائم در استان کبک گردند:
PEQ Program for students:
این برنامه مختص به دانشجویانی است که یک مقطع تحصیلی را در سطح کارشناسی، کارشناسی ارشد یا دکترا در دانشگاه و یا دوره‌های دو ساله فنی که حداقل دارای 1800 ساعت برنامه آموزشی و یا دوره‌های سه‌ ساله فنی در سطح کالج را به‌صورت تمام‌وقت به پایان رسانده باشند. زمان درخواست پس از اتمام مقطع تحصیلی تا حداکثر 36 ماه است. این در حالی است که امکان ارسال درخواست 6 ماه قبل از اتمام دوره تحصیلی نیز وجود دارد.
دانشجویان مقطع دکترا پس از گذراندن واحد‌های شفاهی و امتحانات جامع قادر به ارسال درخواست خواهند بود. بدیهی است اداره مهاجرت پرونده درخواست را برای افرادی که قبل از اتمام دوره تحصیلی خود تمایل به تشکیل آن دارند، بازخواهد نمود ولی برگه گزینش و یا سی‌اس‌کیو تنها پس از ارائه نامه تأییدیه اتمام دوره از موسسه آموزشی صادر خواهد شد.
متقاضیان ملزم به ارائه نتیجه آزمون زبان فرانسه در حد بی 2 و یا اخذ گواهی اتمام 6 ترم زبان فرانسه که معادل با مقطع ب 2 است، در هنگام درخواست خواهند بود. اثبات دارا بودن تمکن مالی برای تأمین هزینه‌های زندگی متقاضی و همراهان برای حداقل مدت سه ماه پس از اخذ اقامت نیز هنگام درخواست الزامی است. متقاضیان واجد شرایط تنها پس از 20 روز از ارسال درخواست موفق به اخذ گواهی گزینش کبک و یا سی‌اس‌کیو خواهند شد.
لازم به ذکر است دانشجویانی که از مؤسسات فرانسوی ‌زبان، فارغ‌التحصیل می‌شوند تنها درصورتی‌که پایان‌نامه و یا دفاعیه خود را به زبان انگلیسی ارائه داده باشند ملزم به ارائه مدرک اثبات آگاهی به زبان فرانسه در حد ب 2 هستند.
افرادی که دارای شرایط زیر هستند واجد شرایط درخواست از طریق برنامه تجربه‌داران تحصیلی در کبک نیستند
1. دارای مدرک تحصیلی دوره‌های فنی و حرفه‌ای کمتر از 1800 ساعت باشند
2. دارای مدرک تحصیلی دوره‌های تخصصی باشند
3. دارای مدرک فوق دکترا هستند (ازآنجایی‌که این افراد با مجوز کار در کبک دارای اقامت موقت هستند برای شاخه تحصیلی برنامه پی‌ای‌کیو واجد شرایط نیستند و می‌بایست تحت زیرشاخه تجربه‌داران کاری این برنامه اقدام نمایند.)
4. دارای دو مدرک فنی حرفه‌ای زیر 1800 ساعت می‌باشند که مجموع دو دوره به 1800 ساعت و یا بیش‌تر می‌رسد.
5. وارد برنامه تحصیلی در سطح کالج شده‌اند که منجر به اخذ یک دیپلم کالج برای (DEP Double Program) دو حرفه باشد.
6. حداقل نیمی از دوره تحصیل خود را در کبک سپری نکرده باشند.
7. دارای تعهدات خدمت و یا بورسیه پس از تحصیل در کشور خود باشند.
Regular Quebec Skilled Worker program
درخواست از طریق برنامه متخصصین کبک نیز دارای شاخص‌های امتیازی بالاتری برای دانشجویانی است که هنگام درخواست در حال تحصیل در کبک هستند.
مهم‌ترین امتیازات عبارتند از:
1. کسب 5 امتیاز اضافی در ماتریس امتیازبندی کبک به دلیل داشتن اقامت تحصیلی در کبک.
2. برخورداری از امتیاز ارسال درخواست، بدون در نظر گرفتن محدودیت سهمیه پذیرش سالانه کبک
3. بهره‌مندی از اولویت در بررسی تقاضای این دانشجویان در مقایسه با متقاضیانی که از خارج از کانادا درخواست خود را ارسال می‌نمایند.
4. برنامه متخصصین کبک در مقایسه با برنامه «پی‌ای‌کیو» امکانات بیشتری را برای دانشجویان در حال تحصیل در کبک، به‌شرط اخذ امتیازات لازم در ماتریس امتیازبندی فراهم می‌سازد.
به دلایل فوق دانشجویانی که در کبک مشغول تحصیل هستند درصورتی‌که قادر نباشند تحت برنامه «پی‌ای‌کیو» درخواست اقامت کنند، امکان درخواست در حین تحصیل بر اساس شرایط برنامه متخصصین کبک را خواهند داشت.
شرایط درخواست به شرح زیر است:
1. اخذ امتیازات لازم در ماتریس امتیازبندی
2. در حال تحصیل در یکی از مؤسسات آموزشی کبک که حداقل دارای 12 ماه و 900 ساعت دوره آموزشی به‌صورت تمام‌وقت باشد.
3. متقاضیانی که مشغول تحصیل در دوره‌های آموزشی کمتر از 18 ماه هستند ملزم به تکمیل حداقل نیمی از دوره آموزش خود قبل از ارسال درخواست می‌باشند.
4. متقاضیانی که مشغول تحصیل در دوره‌های بیشتر از 18 ماه هستند می‌بایست حداقل 12 ماه به اتمام دوره تحصیل آنان باقی‌مانده باشد
5. ارائه نتیجه آزمون زبان انگلیسی و یا فرانسه در صورت عدم کسب حداقل امتیاز
PEQ for work permit holders:
برنامه «پی‌ای کیو» از متقاضیانی که دارای مجوز کار در کبک برای حداقل 12 ماه نیز هستند، درخواست اقامت می‌پذیرد. شرایط درخواست به شرح زیر است:
1. دارای کار تمام‌وقت حداقل 30 ساعت در هفته در زمینه‌های مشاغل فنی، تخصصی و یا مدیریتی در کبک باشند که بابت آن حقوق دریافت می‌کنند.
2. افرادی که با اخذ ویزای کار پس از تحصیل مشغول به کار به‌عنوان خویش‌فرما و یا به‌صورت شراکتی هستند واجد شرایط درخواست تحت این برنامه مهاجرتی نیستند.
3. همسران همراه که به‌واسطه موقعیت تحصیلی و یا کاری همسرشان دارای مجوز کار هستند و تجربه کاری در کبک به دست آورده‌اند واجد شرایط درخواست تحت این برنامه نیستند.
لازم به ذکر است ازآنجایی‌که متن فوق تنها به‌اختصار اشاره به مهم‌ترین شرایط درخواست می‌نماید، توصیه می‌گردد قبل از ارسال درخواست حتماً با یکی از مشاورین رسمی و یا وکلای مهاجرت، شرایط خود را دقیق‌تر بررسی کنید.
این صفحه توسط موسسه مهاجرتی آی.سی.پی ICP Immigration حمایتشده است.
www.icpimmigration.com