20نوامبر2017

26 مهر 1396 نوشته شده توسط 

تغییرات در قوانین شهروندی اجرایی شد؛ چگونه باید اقدام کرد؟

P20
معصومه علی‌محمدی
اداره مهاجرت و شهروندی کانادا نهایتاً پس از انتظاری طولانی از چهارشنبه گذشته، 11 اکتبر، اجرای فاز دوم تغییرات شهروندی را آغاز کرد. متقاضیان واجد شرایطی که بی‌صبرانه در انتظار روز رسمی شدن و به اجرا درآمدن تغییرات فاز دوم بودند با اشتیاق فراوان تکمیل و ارسال درخواست‌های خود را از همان روز یازدهم اکتبر آغاز نمودند.
احمد حسین، وزیر امور مهاجرت، پناهندگان و شهروندی این خبر را در یک کنفرانس خبری در شهر برانتون، انتاریو، اعلام کرد و اضافه کرد که دولت کانادا مایل است تا همه کسانی که اقات دائم دارند، شهروند این کشور شوند.

فاز دوم اجرای تغییرات شامل موارد زیر است:
1. در قوانین جدید مدت‌زمان حضور در کانادا هنگام درخواست شهروندی حداقل سه سال از پنج سال است. این یعنی مدت‌زمان چهار سال از شش سال حضور در کانادا در قانون قبلی، لغو شد.
2. در قوانین قبلی متقاضیان ملزم به حضور در کانادا برای حداقل 183 روز و یا 6 ماه در طی یک دوره یک‌ساله از ژانویه تا پایان هرسال بودند. این ماده از قانون شهروندی حذف گشت.
3. درگذشته مدت حضور با ویزای موقت در کانادا قبل از اخذ اقامت دائم کانادا برای متقاضیان شهروندی محاسبه نمی‌شد، حال اینکه در قانون فعلی، به ازای هر روز اقامت موقت دانشجویی، کاری، ویزیت و یا پناهندگی قبل از کسب اقامت دائم نصف روز محاسبه می‌شود. این مدت حداکثر یک سال به زمان حضور در کانادا هنگام درخواست شهروندی می‌تواند اضافه کند. تغییر مربوط به شمرده شدن روزهای اقامت افرادی مثل دانشجویان بین المللی، پناهندگان یا کارگران فصلی قبل از تغییر وضعیت اقامت آنها به شکل مقیم دائمی به این ترتیب است که به ازای هر روز اقامت در کانادا به عنوان یک دانشجو یا هر کدام از روشهای دیگر که دربالا ذکر شد، نیم روز اقامت دائم برای فرد مورد نظر شمرده می شود و او می تواند با جمع کردن آنها تا حداکثر یک سال، در نهایت پس از مقیم دائم شدن، زودتر شرایط خود برای طرح ادعای شهروندی را مطرح نماید.
4. در لایحه قدیم الزام ارائه نتیجه آزمون زبان و امتحان شهروندی برای متقاضیان بین 14 تا 64 سال مطرح بود، به‌طوری‌که این دوره سنی در لایحه جدید به 18 تا 54 سال تغییر یافت.
مدارک اثبات آگاهی به یکی از زبان‌های انگلیسی و یا فرانسه برای افرادی که بین 18 تا 54 سال هستند به ارائه نتیجه آزمون زبان جدید محدود نیست و یکی از مدارک زیر نیز می‌تواند جهت تائید آگاهی به زبان انگلیسی و یا فرانسه موردقبول واقع شوند:

آزمون انگلیسی
الف.افرادی که دارای نتیجه آزمون انگلیسی CELPIP(جنرال) هستند، بستگی به اینکه آزمون خود را قبل و یا بعد از آوریل 2014 داده باشند، به شرح زیر موردقبول است:
• قبل از اول آوریل 2014: نتیجه حداقل سطح 2H و یا بالاتر در هر دو مهارت
• پس از اول آوریل 2014: نتیجه حداقل سطح 4 در هر دو مهارت

ب. افرادی که دارای نتیجه آزمون انگلیسی IELTS (جنرال) هستند بستگی به اینکه آزمون خود را قبل و یا بعد از 28 نوامبر 2008 داده‌اند، به شرح زیر مورد تائید است:
• قبل از28 نوامبر 2008 دارای سطح گفتاری حداقل 4 و شنوایی حداقل نمره 4.5
• پس از 28 نوامبر 2008 دارای سطح گفتاری و شنوایی حداقل 4

آزمون فرانسه
الف. افرادی که دارای نتیجه آزمون زبان فرانسه TEF و یا TEFAQ هستند، بسته به اینکه دارای نتیجه آزمون قبل و یا پس از اول جولای 2012 باشند، دارای شرایط زیر خواهند بود:
• پس از جولای 2012 حداقل دارای سطح B1 گفتاری و شنوایی موردقبول است.
• قبل از جولای 2012 سطح 3 گفتاری و شنوایی موردقبول است.
درصورتی‌که هنگام درخواست اقامت همراه با فایل خود نتیجه آزمون انگلیسی و یا فرانسه ارائه داده‌اید، می‌توانید کپی آن را نیز ارسال کنید.

سایر مدارک مورد تائید اثبات آگاهی به زبان
الف. مدارک تحصیلی اتمام دوره متوسطه و یا اتمام دوره‌های پس از دبیرستان در سطوح کالج و یا دانشگاه به یکی از زبان‌های فرانسه و یا انگلیسی در داخل و یا خارج از کانادا نیز می‌تواند جایگزین ارائه نتیجه آزمون گردند.
ب. گواهی تائید اتمام یکی از دوره‌های یادگیری زبان برای مهاجرین جدید که از طرف دولت‌های استانی پشتیبانی مالی می‌گردند، نیز می‌تواند جایگزین ارائه نتیجه آزمون گردند.
ج. افرادی که دارای ناتوانی‌های جسمی و روحی می‌باشند، در صورت ارائه گواهی پزشک در کانادا با ذکر نوع ناتوانی که مانع دادن آزمون می‌گردد، می‌توانند از ارائه نتیجه آزمون معاف گردند.
هزینه درخواست شهروندی
• مبلغ 630 دلار برای متقاضیان 18 سال و یا بیشتر
• مبلغ 100 دلار برای هر یک از فرزندان زیر 18 سال
درخواست‌های ناقص باعث تأخیر در بررسی تقاضا خواهند شد ازجمله موارد رایج می‌توان عدم تکمیل صحیح فرم‌های درخواست، پرداخت ناصحیح هزینه دولتی، اشتباه در محاسبه روزهای حضور و یا غیبت در کانادا و یا حتی ارائه مدارک ناقص نام برد.
بدیهی است درصورتی‌که اطمینان کامل به صحت پَروَنجا تکمیل‌شده خود ندارید و یا با اطمینان خاطر بیشتر به‌منظور جلوگیری از اتلاف زمان برای دریافت شهروندی نیاز به بررسی و بازبینی پَروَنجا تکمیل‌شده توسط یک متخصص امور مهاجرت دارید، می‌توانید از مشاوره این متخصصین که شامل وکلا و یا مشاوران رسمی مهاجرت می‌شوند، جهت ارزیابی فایل تکمیل‌شده خود قبل از ارسال کمک بگیرید.
ازآنجایی‌که قوانین شهروندی استثناء نیز دارد و برخی می‌توانند با بهره‌برداری از این قوانین، روزهای غیبت خود را به‌عنوان روزهای حضور در کانادا محاسبه نمایند، لزوم بررسی دقیق اطلاعات موجود در سایت اداره مهاجرت و شهروندی و یا مشاوره با یک متخصص در این زمینه توصیه می‌شود.
P20-IMG 20171016 171121
طبق قانون جدید اگر در 5 سال گذشته، مجموعاً 3 سال (1065 روز) در کانادا بوده‌اید؛ بدون توجه به اینکه هرسال چند روز اقامت داشته‌اید، می‌توانید برای شهروندی کانادا اقدام کنید.P20-IMG 20171016 171201
طبق قانون جدید اگر ویزای دانشجویی، کار یا پناهندگی دارید، به ازای هر روز اقامت در کانادا، نیم روز (تا مجموع حداکثر 365 روز) برایتان اقامت دائم شمرده می‌شود.P20-IMG 20171016 171222
طبق قانون جدید کسانی که کمتر از 18 سال یا بیش از 54 سال سن دارند، لازم نیست امتحان زبان و شهروندی را بگذرانند.P20-IMG 20171016 171245
طبق قانون جدید برای تسلیم درخواست شهروندی، به‌شرط لزوم، فقط کافی است 3 بار در 5 سال گذشته، مدارک مالیاتی خود را تسلیم اداره مالیات کرده باشید.
این مطلب توسط موسسه مهاجرتی آی‌سی‌پی تهیه‌شده است

www.icpimmigration.com