20آوریل2019

21 مرداد 1394 نوشته شده توسط 

تحصیل در کبک ؛ مسیری مناسب برای کسب اقامت دائم کانادا


P9
معصومه علی‌محمدی

در حالی‌که گروهی جدید از دانشجویان در حال آماده‌سازی برای نقل مکان کردن به کانادا جهت ادامه تحصیل در ترم پائیز امسال، گروهی دیگر در حال بررسی موقعیت‌های تحصیلی خود برای سال 2016 می‌باشند، آماده‌سازی و بررسی موقعیت‌های تحصیل در کانادا با برنامه‌ریزی و انتخاب درست برای دانشجویان خارجی، یکی از مهمترین گام‌ها در جهت اخذ اقامت دائم کانادا به شمار می‌رود.
عوامل مختلفی مانند کیفیت آموزش، امنیت شهری، فرصت‌های شغلی (در طول تحصیل و پس از آن) و امکان اخذ اقامت دائم کانادا، باعث شده است تحصیل در کانادا یکی از مهمترین و بهترین انتخابات دانشجویان جوان در سراسر دنیا محسوب گردد.
دانشجویان خارجی فراوانی سالانه جهت ادامه تحصیل به کانادا وارد می‌شوند ولی در این میان استان کبک یکی از پرطرفدارترین استان‌ها محسوب می‌شود زیرا این استان سالانه حدود 45 هزار مهاجر از میان دانشجویان خارجی که مقطع تحصیلی خود را در یکی از موسسات آموزشی مورد تائید اداره مهاجرت به پایان رسانیده‌اند را مورد پذیرش اقامت دائم قرار می‌دهد. از مهمترین دلایل محبوبیت استان کبک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

این استان یکی از منحصر به فردترین استان‌های کانادا از لحاظ فرهنگ، زبان و تاریخ است. اگرچه زبان رسمی کبک، فرانسه است ولی دانشجویان از امکانات تحصیل به هر دو زبان بهره‌مند هستند. در این استان فرصت‌های تحصیلی در محیط‌های پویا و پر ‌جنب و جوش ارائه می‌شود. دانشگاه‌های مک گیل، لاوال، بیشاپ، دانشگاه‌های مونترال،شربروک و کنکوردیا در کنار پلی‌تکنیک در این استان پذیرای دانشجویان خارجی هستند. چهار دانشگاه بزرگ استان کبک، در شهر مونترال، بزرگترین شهر این استان، واقع شده‌اند و بعد از شهر بوستون آمریکا، مونترال یکی از بزرگترین شهرهای آمریکای شمالی است که بیشترین درصد جمعیتش را دانشجویان تشکیل می‌دهند.
کبک مقرون به صرفه‌ترین سیستم آموزشی در آمریکای شمالی را به خود اختصاص داده است. میانگین شهریه پرداختی توسط دانشجویان در کبک، پائین‌ترین میزان پرداخت شهریه در کانادا است. برنامه‌های کمک‌های مالی زیادی نیز در این استان به دانشجویان ساکن و در برخی از موارد به دانشجویان خارجی، ارائه می‌شود. کبک دارای موسسات آموزشی است که علاوه بر دارا بودن رتبه‌های جهانی، فرصت‌های آموزش به هر دو زبان رسمی کانادا را برای دانشجویان مهیا می‌سازد.

از دیگر مزایای تحصیل در استان کبک که دانشجویان خارجی می‌توانند از آنها بهره‌مند شوند، امکان درخواست اقامت دائم بلافاصله پس از اتمام تحصیل و در نهایت پایین‌تر بودن هزینه‌های تحصیل و زندگی و همچنین شرایط ساده‌تر درخواست و کوتاه‌تر بودن زمان اخذ اقامت پس از اتمام دوره‌ی تحصیل از جمله امتیازات بارز این استان نسبت به سایر استان‌های کانادا به شمار می‌رود.

از امتیازات تحصیل در کانادا می‌توان به اخذ مجوز کار پس از تحصیل اشاره نمود که در بسیاری از کشورهای دیگر این امکان وجود ندارد. تفاوت دانشجویانی که در کبک تحصیل می‌کنند با دانشجویان دیگر استان‌ها این است که بلافاصله پس از اتمام دوره تحصیل می‌توانند اشتغال آزاد به هر حرفه‌ای داشته باشند و نیازی به اثبات یک سال سابقه کار مرتبط با مدرک تحصیلی اخذ شده در کبک را هنگام درخواست اقامت دائم نخواهند داشت در صورتی‌که در دیگر استان‌ها این دانشجویان فارغ‌‌التحصیل نه تنها باید یک سال سابقه کار مرتبط داشته باشند بلکه تنها متخصصین خاصی واجد شرایط درخواست اقامت دائم خواهند بود.

مراحل درخواست اقامت دائم فارغ‌التحصیلان کبک
تغییر وضعیت اقامت در کبک از موقت به دائم، طی دو مرحله انجام خواهد شد. مرحله اول دریافت گواهی پذیرش اقامت دائم در کبک (CSQ) و مرحله دوم درخواست صدور ویزای اقامت دائم از اداره مهاجرت و شهروندی کانادا صورت می‌گیرد. دانشجویان فارغ‌التحصیل می‌توانند بر اساس دو برنامه‌ی مهاجرتی موجود در کبک (PEQ) و (QSW) اقدام نمایند.

برنامه مهاجرتی (PEQ ) و یا تجربه‌داران کبک
این برنامه یک مسیر دانشجو‌محور در جهت اخذ اقامت دائم کانادا می‌باشد و مختص به دانشجویان بین‌المللی است که در کبک مشغول به تحصیل بوده و در جهت ارائه فرصت‌هایی برای ساختن آینده خود در این استان تلاش می‌کنند. دانشجویان با ترکیب صحیحی از سوابق تحصیلی و مهارت‌های زبان می‌توانند برای اخذ اقامت دائم کانادا، تحت این برنامه (PEQ )، تقاضای خود را بلافاصله پس از اتمام تحصیل و یا شش ماه قبل از فارغ‌التحصیلی ارسال نمایند. برای واجد شرایط شدن، دانشجویان می‌بایست دارای شرایط زیر باشند:

شرایط برنامه مهاجرتی PEQ و یا تجربه داران کبک :
اخذ یکی از مدارک تحصیلی زیر:
• مدرک لیسانس
• مدرک فوق لیسانس ( و یا MBA )
• مدرک دکتری
• مدرک دوره‌های تخصصی کالج (DEC )
• مدرک دوره‌های آموزشی، به مدت 1800 ساعت ، کالج (DEP )
• مدرک فنی و حرفه ای ، به مدت 1800 ساعت، دارای گواهی حرفه‌ای تخصصی و منجر به تجارت
• تسلط لازم به زبان فرانسه
• ارسال پرونده درخواست حداکثر تا 36 ماه پس از فارغ التحصیلی از داخل و یا خارج از کبک
• دانشجویان واجد شرایط بدون مصاحبه در مدت بسیار کوتاهی موفق به اخذ (CSQ ) و یا مجوز اقامت کبک شده و سپس با درخواست از دولت فدرال با پشتوانه دارا بودن اقامت کبک، اقامت دائم کانادا را کسب نمایند.

شرایط برنامه مهاجرتی ( QSW ) و یا متخصصین کبک
فارغ‌التحصیلان کبک در رشته‌های تحصیلی مختلف در صورت اخذ حداقل امتیازات لازم بر اساس ماتریس امتیازبندی قادر خواهند بود درخواست خود را از داخل کبک بدون در نظر گرفتن سهمیه این برنامه مهاجرتی ارسال و پس از مصاحبه موفق به اخذ (CSQ ) و در نهایت اخذ اقامت دائم گردند.


لطفاً سؤالات خود را به آدرس ایمیل این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید ارسال کنید. ما در شماره‌های آینده مجله هفته به سؤالات شما پاسخ خواهیم داد.
این صفحه توسط موسسه مهاجرتی آی.سی.پی ICP Immigration حمایت‌شده است.
www.icpimmigration.com